Seitenpfad Startseitehover img
/Varstvo podatkov
 1. hover imgSeitenpfad StartseiteDomov
 2. hover imgSeitenpfad StartseiteVarstvo podatkov
zaključiti

Varstvo podatkov

I. Osnove

Ta politika zasebnosti je namenjena obveščanju uporabnikov tega spletnega mesta o naravi, obsegu in namenu zbiranja in uporabe osebnih podatkov s strani upravljavca spletnega mesta, družbe New Mediacheck GmbH, FN 302990z, St.Peter Hills 1, A 9062 Moosburg.

Upravljavec spletnega mesta zelo resno jemlje varstvo vaših podatkov in z njimi ravna zaupno ter v skladu z zakonskimi določbami. Ker se lahko zaradi novih tehnologij in stalnega razvoja tega spletnega mesta ta izjava o varstvu podatkov spremeni, vam priporočamo, da jo v rednih časovnih presledkih ponovno preberete. Opredelitve uporabljenih izrazov (npr. "osebni podatki" ali "obdelava") so na voljo v členu 4 GDPR.

New Mediacheck GmbH, FN 302990z, St. Peter Hills 1, 9062 Moosburg, zbira, obdeluje in uporablja osebne podatke strank samo z njihovo privolitvijo za dogovorjene namene ali če obstaja druga pravna podlaga v skladu z GDPR; to je v skladu z določbami o varstvu podatkov in civilnega prava.

Zbiramo samo tiste osebne podatke, ki so potrebni za izvajanje in obdelavo naših storitev ali ki nam jih je stranka prostovoljno posredovala.

II. New Mediacheck GmbH obdeluje naslednje podatke:

 • ime, priimek, podjetje, naslov
 • Kontaktni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka)
 • naslovi IP in podatki o dostopu
 • v spletni trgovini Wellcard: podatki o naročilu, vključno s pozdravnim besedilom
 • na portalu Thermencheck: navedba najljubšega zdravilišča, poizvedbe, podeljene ocene in glasovi za nagrade
 • drugi prostovoljno posredovani podatki

III. Obdelava podatkov

New Mediacheck Slovenija obdeluje zgornje podatke izključno za naročanje bonov v spletni trgovini Wellcard, za zagotavljanje uporabniškega računa na portalu Thermencheck in za namene trženja. Ob naročilu kuponov se potrebni podatki posredujejo podjetju za plačilne storitve, sistemu za upravljanje kuponov in poštni službi. Če je naročilo oddano prek prodajnega partnerja, se podatki prav tako posredujejo zadevnemu prodajnemu partnerju. Navedeni podatki bodo uporabljeni tudi za pošiljanje novic.

IV. Izbris podatkov

New Mediacheck Slovenija izbriše podatke in druge osebne podatke, ki jih stranke posredujejo v spletni trgovini Wellcard, po prenehanju pogodbenega razmerja in po izteku vseh zakonskih obveznosti hrambe, če stranka nasprotuje nadaljnji uporabi za pošiljanje novic. Podatki in drugi osebni podatki, posredovani na portalu Themencheck, se izbrišejo, ko stranka izbriše svoj uporabniški račun. Podatki o dostopu v strežniških dnevnikih se izbrišejo po sedmih dneh.

V. Piškotki in storitve spletne analitike

New Mediacheck GmbH uporablja tako imenovane piškotke. Piškotki so besedilne datoteke, ki jih brskalnik shrani v odjemalčevem računalniku. Z njimi je ponudba uporabniku prijaznejša, učinkovitejša in varnejša. Poleg tega piškotki spletni trgovini in portalu omogočajo, da prepoznata brskalnik in ponudita ustrezne storitve. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov. Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvesti o nastavitvi piškotkov in to dovolite le v posameznih primerih. Če deaktivirate piškotke, je lahko delovanje našega spletnega mesta omejeno. New Mediacheck GmbH uporablja začasne sejne piškotke, trajne piškotke in sledilne piškotke.

New Mediacheck GmbH uporablja spletne analitične storitve Google Analyics podjetja Google Inc. in Hotjar podjetja Hotjar Ltd.

Google Analytics, ki ga ponuja družba Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA), uporablja piškotke. Piškotki ustvarjajo informacije, ki se posredujejo Googlovemu strežniku. Ti strežniki so običajno v ZDA, vendar upoštevajo sporazume o uporabi Evropskega gospodarskega prostora in pred prenosom v ZDA skrajšajo vaš naslov IP. Google ovrednoti posredovane informacije in nam kot upravljavcem spletnega mesta v tem okviru zagotavlja nadaljnje storitve. Določeni naslov IP se ne združuje z drugimi Googlovimi storitvami. Več o Googlovem pravilniku o zasebnosti in storitvi Google Analytics si lahko preberete na: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/us/

VI. Uporaba vtičnikov družabnih medijev iz Facebooka

Zaradi našega zakonitega interesa za analizo, optimizacijo in delovanje naše spletne ponudbe (v smislu člena 6(1)(f) DSGVO) to spletno mesto uporablja vtičnik Facebook Social Plugin, ki ga upravlja družba Facebook Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, ZDA). Integracije so prepoznavne po logotipu Facebook ali izrazih "Like", "Všeč mi je", "Share" v Facebookovih barvah (modra in bela). Informacije o vseh vtičnikih za Facebook najdete na naslednji povezavi:
https://developers.facebook.com/docs/plugins/?locale=en_US

Družba Facebook Inc. ravna v skladu z evropsko zakonodajo o varstvu podatkov in je certificirana v skladu s sporazumom o zasebnostnem ščitu:
https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active Vtičnik vzpostavi neposredno povezavo med vašim brskalnikom in strežniki Facebooka. Upravljavec spletnega mesta nima nobenega vpliva na vrsto in obseg podatkov, ki jih vtičnik posreduje na strežnike družbe Facebook Inc. Informacije o tem so na voljo tukaj:
https://www.facebook.com/help/186325668085084 Vtičnik obvesti družbo Facebook Inc., da ste kot uporabnik obiskali to spletno mesto. Obstaja možnost, da bo shranjen vaš naslov IP. Če ste med obiskom tega spletnega mesta prijavljeni v svoj račun Facebook, bodo zgoraj navedeni podatki povezani z njim.
Če uporabljate funkcije vtičnika - na primer tako, da delite ali všečkate objavo - se ustrezni podatki prenesejo tudi družbi Facebook Inc.
Če želite preprečiti uporabo Facebooka. Inc. te podatke povezuje z vašim računom na Facebooku, se pred obiskom tega spletnega mesta odjavite iz Facebooka in izbrišite shranjene piškotke. V svojem profilu na Facebooku lahko določite dodatne nastavitve glede obdelave podatkov v oglaševalske namene ali ugovarjate uporabi svojih podatkov v oglaševalske namene. Do nastavitev lahko dostopate tukaj: Nastavitve profila Facebook:
https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen
Stran za deaktivacijo piškotkov na evropskem spletnem mestu:
http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/
Katere podatke, za kakšen namen in v kakšnem obsegu Facebook zbira, uporablja in obdeluje ter kakšne pravice in možnosti nastavitev imate za zaščito zasebnosti, najdete v Facebookovem pravilniku o zasebnosti. Najdete jih tukaj:
https://www.facebook.com/about/privacy/

VII. Facebook Remarketing / Retarging

Na naših straneh so vgrajene oznake za ponovno trženje družbenega omrežja Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA. Ko obiščete naše strani, oznake za ponovno trženje vzpostavijo neposredno povezavo med vašim brskalnikom in Facebookovim strežnikom. Facebook tako prejme informacije o tem, da ste obiskali naše spletno mesto z vašim naslovom IP. To Facebooku omogoča, da obisk naših strani pripiše vašemu uporabniškemu računu. Tako pridobljene informacije lahko uporabimo za prikazovanje oglasov na Facebooku. Poudarjamo, da kot ponudnik strani ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani Facebooka. Več informacij o tem je na voljo v Facebookovem pravilniku o zasebnosti na naslovu https://www.facebook.com/about/privacy/. Če ne želite, da se podatki zbirajo prek občinstva po meri, lahko preprosto deaktivirate občinstva po meri z naslednjo povezavo: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

VIII. merjenje konverzij s pikslom za akcije obiskovalcev iz Facebooka

Z vašo privolitvijo na našem spletnem mestu uporabljamo "piksel delovanja obiskovalca" družbe Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook"). Z njegovo pomočjo lahko spremljamo dejanja uporabnikov po tem, ko so videli ali kliknili oglas na Facebooku. To nam omogoča spremljanje učinkovitosti oglasov na Facebooku za statistične namene in tržne raziskave. Tako zbrani podatki so za nas anonimni, kar pomeni, da ne vidimo osebnih podatkov posameznih uporabnikov. Vendar te podatke hrani in obdeluje Facebook, o čemer vas obveščamo v skladu s stopnjo našega znanja. Facebook lahko e podatke poveže z vašim računom na Facebooku in jih uporabi tudi za svoje oglaševanje v skladu s Facebookovo politiko uporabe podatkov https://www.facebook.com/about/privacy/. Družbi Facebook in njenim partnerjem lahko dovolite prikazovanje oglasov na Facebooku in zunaj njega. V te namene se lahko v vaš računalnik shrani tudi piškotek. To soglasje lahko dajo le uporabniki, starejši od 13 let. Če ste mlajši, se za nasvet obrnite na starše ali skrbnike.

IX. Stranke lahko v zvezi z obdelavo svojih podatkov uveljavljajo naslednje pravice:

1. Pravica do obveščanja

Stranke lahko zahtevajo potrditev, ali se podatki obdelujejo in v kakšnem obsegu.

2. Pravica do izbrisa

Stranke lahko zahtevajo izbris svojih osebnih podatkov, če se ti obdelujejo nezakonito ali če obdelava nesorazmerno posega v njihove zakonite interese glede varstva. Zakonske obveznosti hrambe in drugi razlogi lahko preprečijo takojšen izbris.

3. Pravica do popravka

Če se obdelujejo nepopolni ali nepravilni osebni podatki, lahko stranke kadar koli zahtevajo njihov popravek ali dopolnitev.

4. Pravica do omejitve obdelave

Stranke lahko zahtevajo omejitev obdelave svojih podatkov, če

 • dje točnost podatkov sporna, za čas preverjanja točnosti,
 • obdelava podatkov je nezakonita, vendar namesto izbrisa zahtevajo omejitev uporabe podatkov
 • podatki niso več potrebni za predvideni namen, vendar so še vedno potrebni za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov, ali
 • je bil vložen ugovor zoper obdelavo podatkov.

5. Pravica do prenosa podatkov

Stranke lahko zahtevajo, da se njihovi podatki dajo na voljo v strukturirani, skupni in strojno berljivi obliki, če se ti podatki obdelujejo na podlagi dane in preklicne privolitve ali za izvajanje pogodbe in se ta obdelava izvaja v avtomatiziranem postopku.

6. Pravica do ugovora

Stranke lahko ugovarjajo obdelavi podatkov.

7. Pravica do pritožbe

Če obdelava podatkov krši zakonodajo o varstvu podatkov, družba New Mediacheck Deutschland GmbH zahteva, da se obrnete neposredno na nas, da pojasnimo situacijo. V skladu s 77. členom GDPR imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši GDPR.

8. Uveljavljanje pravic

Navedene pravice je treba uveljavljati pri:

New Mediacheck GmbH
St. Peter Hills 1
9062 Moosburg
Tel Nr.: +43 (0) 4272 82042 15
E-Mail: office@mediacheck.at

Podatki se bodo preneseni
zaključiti
Varno plačilo